Wil je leuke inspiratie en mooie aanbiedingen ontvangen? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Magical Treatments for Health & Inner Healing

Ontmoet Noëlle

Mijn landing

In 1969 landde ik op deze planeet in het plaatsje Breukelen. Ik had nog geen idee wie of waar ik was, nam de naam Noëlle aan en begreep dat ik een meisje was. De eerste drie jaar van mijn leven zijn verder blanco zoals dat hoort. De jaren daarna heb ik geen fijne herinneringen aan. Als een verdwaalde puber vol woede en verdriet verliet ik het ouderlijk huis op mijn 19e. Ik deed alles om mijn emoties te onderdrukken en verdoven waar ik maar kon. Ik maakte carrière in evenementen organisatie en media en in de weekenden was het feest. Mijn heling begon op mijn 35e;  nadat een kleine burn-out me liet zien wat me energie geeft en wat me energie kost. Ik heb geleerd te volgen wat mij energie geeft.

Yoga en transformatie

Ik begon aan yoga en dit was de start van mijn innerlijke pad. Ik nam ontslag bij de radio en creëerde een leven met veel vrijheid; gaf 15 jaar yogales op een prachtige plek in Amsterdam Noord, organiseerde festivals, conscious events en yoga retreats in zonnige oorden. Ik reisde vele malen naar India wat mijn begrip over spiritualiteit steeds verder verdiepte. Ik raakte gefascineerd door natuurlijke geneeswijzen, Ayurveda en de 5-elementen leer uit Chinese Medicijnkunst en volgde vele trainingen in yoga, meditatie, lichaamswerk en tantra.  

De Tempel en mijn road trip

Na 15 jaar spiritueel ondernemerschap opende ik De Tempel in hartje Amsterdam; Liefde was het ‘verdienmodel’ en het werd al snel een hotspot met veel events op de agenda. Kirtan, massage, yoga, dans, muziek, vega(n) food, community; alles kwam hier samen. Na precies een jaar kwam een einde aan deze pilot. Ik wist dat deze magische onderneming uit mijn hart kwam en dat ik dat waar dan ook opnieuw kon manifesteren. Ik zette mijn huis te koop en begon een nieuw avontuur met mijn camper op weg naar Zuid Spanje.  Een leerzame periode van un-doing en just-being, met blote voeten in de natuur en prachtige herinneringen aan vrije zielen en muzikale klanken rond het vuur. 

Cliff jump & Journey within

Mijn avonturen kwamen ten einde toen ik van een rots sprong en mijn rug brak. Ik belandde in een ziekenhuis in Zwitserland waar ik dichter bij de bron kwam dan ooit tevoren. Ik bracht de zomer door in het groene Oosterwold (Almere) om te helen en in de winter meldde ik me aan als karma yogi op de ashram in Loenen. Ik was niet weg te slaan bij de vuurceremonies, kookte voor de murti’s en leerde veel over karma- en bhakti yoga; dienstbaarheid en toewijding. Een bijzondere periode die ik af en toe best mis. Maar de lente brak aan en het ‘echte’ leven nam mij weer op haar vleugels, naar tantra cursussen, tempel trainingen en een priestess retreat in Glastonbury. Mijn inner calling naar nog meer verdieping en heling.

Feeling Ohm & healing temple

Na een overvol jaar van training gaf mijn hartje aan dat het tijd werd om te landen en mijn lessen te integreren. Al snel presenteerde zich een vrijstaande unit in het ecodorp Oosterwold bij Almere en ik besloot er vol vertrouwen in te stappen. Met een tuin en veranda grenzend aan het bos, komt hier ook mijn natuurliefde tot leven. De droom om te werken met geneeskrachtige kruiden kan hier ook tot bloei komen. Sinds 1 oktober 2023 bestaat mijn nieuwe bedrijf Feeling Ohm. Ik voel dat alles wat ik geleerd heb in mijn leven, tot rijping is gekomen en dat ik mijn vruchten wil delen. Wat ik creëer zijn unieke belevingen die jou dichter bij jezelf brengen. Ik creëer een sacred space waar we samen de diepte in kunnen; kijken wat er verzacht, geheeld en getransformeerd mag worden. Behalve op deze prachtige plek organiseer ik ook retraites en evenementen die dezelfde magische ingrediënten bevatten. Ik hoop dat ook jij jouw hart blijft volgen; het is de belangrijkste reis die wij kunnen maken, de reis naar binnen, naar de kern waar we verbonden zijn met de bron. 

Mijn visie op Tantra

Tantra betekent voor mij intieme verbinding maken met het leven en volledig verantwoordelijkheid nemen voor alle facetten van je zijn. Het navigeren in een duale wereld, het kennen van de polariteiten en bewust kiezen welke kwaliteit je op welk moment aan mag spreken om tot balans of verbinding te komen. Tantra is de oorsprong van yoga, meditatie, mantra, yantra, rituelen en ceremonies en allerlei helende beoefeningen uit het oude India. De reden dat in neo-tantra veel met seksuele energie wordt gewerkt is omdat hier veel trauma, schaamte schuld en schande op zit. Er is veel meer bewustzijn, toestemming en afstemming nodig op dit gebied. Tantra gaat voor mij ook over heling van trauma en het transformeren van schaduw naar licht. Ik zou het mooi vinden als iedereen zijn/haar weg vindt in het yoga en tantra landschap en daar de pareltjes uit kan pikken. 

PARTNERSHIPS EN REGISTRATIES: 

Ik ben aangesloten bij het Collectief voor Alternatieve Therapeuten en bij Tantrawijzer, een collectief voor tantra professionals. Hier vind je ook de gedragscode voor ethiek. 

Ik werk met producten van Natural Heroes en via deze link kun jij ook met 10% korting bestellen. 
Heb je Ayurvedische producten nodig dan kun je die bij mij bestellen via Holisan en ik ben samen met Sylvia uit Maastricht, de enige distributeur van  Mannavibes; een prachtig sieraad waarmee je helende PEMF frequenties kunt sturen naar je lichaam. Ik heb een partnership met camping Røstig waar je met vrienden korting terecht kunt. En voor iedere sessie die jij boekt gaat 5 euro naar Trees for All. Dat is met ieder beetje ontspanning weer 1 boom erbij.

Teachers & Training

 • ISTA . International School of Temple Arts – Tantra level I en II 
 • Priestess Initiation Retreat in Glastonbury met Margot Awanata
 • The Inner Marriage – Elliott Saxby
 • Tibetaanse Tantra Massage met Arnoud Kolenbrander & Debbie
 • Yoga Alliance certified Advanced Yoga Teacher Training  500 hours met Nepal Yoga Home, Kathmandu Nepal
 • Raja Yoga Teacher Training (2 years) met Jan van Opzeeland en Elleke van Kralingen
 • Prana Flow Yoga Teacher Training @ Costa Rica met Shiva Rea 
 • Aroma Therapy voor masseurs met Madeleine Welhuner
 • Myo Fascia / Deep Tissue Massage met Paulo Guimaraes
 • Cranio Sacraal Therapy met Umani Casselini
 • Indian Head Massage met Neeltje Schmidt
 • Shiatsu & 5 Elements met Jai & Sophia
 • Non Violent Medi-ation met Yoram Morenszon
 • Liefdeskunst en de Moederwond met Hannah Guppen
 • Emotieleer met Vera Helleman
 • Polyvagaal theorie met Mariëlle Spronck
 • Sound Healing Teacher Training met Zelday
 • Vipasana Meditation,  Dhr. Goenka België
 • 5 Elements, Himalaya Yoga met Swami Nityamuktananda
 • 5 Element Yoga & Vinyasa met David Lurey
 • Yoga Coaching met Katiza Satya
 • Bhakti Vinyasa Flow met Rusty Wells
 • Ashtanga Yoga met Govinda Kai
 • Yin Yoga & Anatomy met José de Groot
 • Ayurvedic Yoga met Susan Pulley
 • Okido Yoga met Mizue Tamaki
 • Critical Alignment  met Gert van Leeuwen
 • Jivamukti Yoga met Patrick & Gösta
 • Iyengar Yoga met Asaf Hacmon
 • Sivananda Yoga @ Sivananda Ashram Madurai India
 • Ayurvedic Food & Lifestyle basics – self study
 • Chinese Medicine basics self study