Echt leuke content en aanbiedingen in je mailbox? schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief!

Logo feeling ohm massage

Massage & Mini Retreats
door Noëlle Sterk

Magical Treatments for Health & Inner Healing

Wat is een goede massage en hoe vaak doe je dat?

Een goede (holistische) massage bekijkt het lichaam niet symptomatisch (waar heb je last van dan fix ik dat) maar als een mini-geheel dat verbonden is met een veel groter geheel. En alles heeft invloed op elkaar. Ook je innerlijk landschap; je emoties, gedachten en overtuigingen kunnen je lichaam onder spanning zetten. Een massage zorgt ervoor dat de spieren zich ontspannen, witte bloedlichaampjes door je lichaam circuleren. je immuunsysteem versterkt wordt en je geest tot rust komt. Oxytocine en serotonine zorgen ervoor dat je je ontspannen voelt. De tantra massages geven nog een extra dimensie: het helemaal landen in je bekkenbodem waar ook je roots, je wortelchakra zit.

 

Een goede massage gaat meer over communicatie dan over manipulatie. Heel hard drukken op een spier kan even helpen maar komt die spanning net zo hard weer terug. Het is belangrijk een masseur te vinden die jou goed aanvoelt, die niet te haastig werkt of een standaard routine afwerkt zonder er echt bij te zijn. Dit voel je. De kwaliteit van de masseur zit in de mate van aanwezigheid en liefdevolle afstemming van wat jij op dat moment nodig hebt. Daarvoor is het nodig dat de masseur niet bezig is met zichzelf of met het idee iets te moeten fixen. De gever is dienstbaar aan het genezend vermogen dat het lichaam zelf heeft.

 

Soms is er iets specifieks nodig zoals een cranio sacraal behandeling als je zenuwstelsel is overprikkeld. Een myo fascia release, als nek steeds stram en gespannen aan voelt. Werken op bindweefsel (fascia) kan magische resultaten behalen. Het is heerlijk als de drukpunten van je meridianen behandeld worden (Shiatsu) of gestrekt (Thai Yoga Massage).

 

Mijn stijl; ik combineer veel verschillende dingen en werk op basis van de vijf elementen die centraal staan in je (o)gezondheid en (dis)balans. En als ik denk dat iemand anders je beter kan helpen, of een aanvullende behandeling kan geven dan stuur ik je door.

 

Massage kun je zien als een luxe product, als iets intiems wat je (te weinig) met je partner doet of: … als een wezenlijk onderdeel van je geestelijke en lichamelijke verzorging. In welke frequentie hangt er een beetje vanaf. Eens in de maand een massage zou fantastisch zijn maar eens in de drie of zes maanden is nog steeds een prachtig onderhoud. Als je veel stress hebt ga dan meteen. Bij een beginnende griep kun je beter even wachten en ook een ontsteking wil je niet door het hele lichaam masseren. Bij een burn-out heb je minimaal vijf weken één massage per week nodig van maximaal een uur. Laat je adviseren als je wilt weten wat voor jou het beste is.

 

Eens in de maand een massage zou fantastisch zijn maar eens in de drie of zes maanden is nog steeds een prachtig onderhoud. Als je veel stress hebt ga dan meteen. Bij een beginnende griep kun je beter even wachten en ook een ontsteking wil je niet door het hele lichaam masseren. Bij een burn-out heb je minimaal vijf weken één massage per week nodig van maximaal een uur. Laat je adviseren als je wilt weten wat voor jou het beste is.

Andere artikelen