Echt leuke content en aanbiedingen in je mailbox? schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief!

Magical Treatments for Health & Inner Healing

Wat is een tantra massage?

Tantra massage heeft meer weg van een ceremonie dan van een ‘standaard’ massage; het is een hele reis die je samen maakt. De behandeling is niet op een massagetafel maar op een futon op de grond. De sessie begint zittend tegenover elkaar met een meditatie en sharing. Hier komen verlangens, angsten, grenzen, afstemming en toestemming aan de orde. Dit is een belangrijk onderdeel van de sessie, omdat dit een veiligheid creëert die er voor zorgt dat jij als ontvanger je helemaal kunt overgeven aan de gever. En dat je tijdens de sessie niet allerlei gedachten krijgt of je het wel goed doet, hoe het er uit ziet of wat er wel of niet de bedoeling is. Als dit alles vooraf is afgestemd kun je al die gedachten loslaten.  Je kunt dan helemaal uit je hoofd en in je lichaam aanwezig zijn. De sessie eindigt weer tegenover elkaar met een sharing en het energetisch loskoppelen van gever en ontvanger.

De tantra massage behandelt ook die gebieden die bij een standaard behandeling worden overgeslagen; het bekkengebied en alles rondom het geslacht. Stress, spanning maar ook trauma kan hier opgeslagen liggen waardoor de levensenergie niet (optimaal) stroomt. Het effect daarvan is ‘in het hoofd  zitten’ omdat het bekken (je wortel chakra, je basis!) niet veilig voelt.

De bedoeling van de tantra massage is energie op te wekken, te verbinden en verspreiden maar niet met erotische bedoelingen. Door het gevoel van geborgenheid en veiligheid en de  aandachtige aanraking kun je als ontvanger op zo’n diep niveau ontspannen dat alles wat niet bij je hoort van je af valt. Je begrijpt pas wat ‘thuis komen in je eigen lichaam’ betekent als je het verschil ervaart van voor en na de behandeling. Veel gehoorde feedback is; ik kan mezelf weer voelen en durf weer naar mijn lichaam te luisteren.

Een tantra massage kan diepgaande effecten hebben en daarom is het belangrijk dat de grenzen van de ontvanger én de gever duidelijk gecommuniceerd en gerespecteerd worden. 

Waarom de gever van een tantra massage deels naakt is?  In een traditionele massage staat de gever bij het hoofd en werkt aan de rug, en verplaatst zich naar de voeten en werkt aan de benen. In een tantra massage werkt de gever vanuit het midden van het lichaam dus bekken tot bekken, zodat boven en beneden in één vloeiende beweging behandeld kunnen worden. Ook om een gevoel van geborgenheid en nabijheid te geven. Er wordt veel olie gebruikt dus kleding zit vooral in de weg. Gene over posities of lichaamsdelen vallen vanzelf weg.  Een diepe staat van “Zijn” is wat over blijft. 

Het oordeel over de tantra massage komt vaak van die mensen die het zelf nog nooit ervaren hebben en zich laten leiden door negatieve verhalen. Trek je daar niets van aan en doe wat goed voor jou voelt. Tantra is heling.

Er zijn masseurs die wel seksuele behandelingen geven en zij adverteren daar ook mee. Als ontvanger is het belangrijk dat je die masseur vindt die past bij jouw behoefte en verlangen. Kom je onder het mom van ontspanning toch voor een opwindend avontuur kon het wel eens zonde van je tijd zijn.

Andere artikelen